Vliv závisti, sociální přítomnosti a sebediskrepance na postoj ke značce ve sféře influencer marketingu - Simanenkov, Egor (2024)
Hlavním cílem práce je analyzovat vztah mezi konstrukty postoj ke značce (brand attitude), sociální přítomnost (social presence), sebediskrepance (self discrepancy) a závist (envy). Práce se snaží odhalit, jak tyto faktory ovlivňují postoj spotřebitelů ke značkám a jak mohou být využity v rámci strategií a taktik influencer marketingu. Výzkumná metodologie této práce bude zahrnovat sběr primárních dat prostřednic-tvím dotazníkového šetření mezi respondenty, kteří jsou aktivními uživateli sociál-ních médií a sledují influencery. Data budou analyzována pomocí vhodně zvolených statistických metod. Výsledky budou interpretovány a diskutovány takovým způso-bem, aby ideálně poskytly implikaci pro marketing management.