Kreditní deriváty - Mařík, Karel (2024)
Práce se věnuje popisu jednotlivých druhů kreditních derivátů a jejich použitím zejména jako nástroji zajištění před úvěrovým rizikem. Fungování trhu kreditních derivátů (včetně manipulace trhu se swapy úvěrového selhání) je v práci ilustrováno na příkladě Islandské krize z roku 2008, včetně připomenutí dobových okolností doprovázejících vznik a průběh Islandské krize.