Kreditní deriváty - Mařík, Karel; Brada, Jaroslav, 1964-; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Práce se věnuje popisu jednotlivých druhů kreditních derivátů a jejich použitím zejména jako nástroji zajištění před úvěrovým rizikem. Fungování trhu kreditních derivátů (včetně manipulace trhu se swapy úvěrového selhání) je v práci ilustrováno na příkladě Islandské krize z roku 2008, včetně připomenutí dobových okolností doprovázejících vznik a průběh Islandské krize.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses