implementace vzdáleného ovládání 3D tiskárny pomocí počítače Raspberry Pi - Šitanc, Adam (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje implementaci a instalaci systému pro vzdálené ovládání a monitorování 3D tiskárny MK3S+ prostřednictvím jednodeskových počítačů Raspberry Pi Zero W a Raspberry Pi 4 B s využitím platformy OctoPrint. Hlavním cílem práce je implementace vzdáleného ovládání 3D tiskárny Prusa MK3S+ pomocí Raspberry Pi 4 B a Raspberry Pi Zero W. Stěžejní část práce je zaměřena na implementaci OctoPrintu jako řídící jednotky pro vzdálené ovládání tiskárny, včetně popisu připojení a konfigurace. Dále je v práci provedena konfigurace s Telegram Botem. Praktická část je doplněna o testování hlavních funkcí tiskárny, detekce problémů a závěrečné hodnocení implementovaného řešení pomocí párového porovnání. Závěr práce hodnotí dosažení vytyčených cílů a popisuje potenciální využití výsledků v praxi.