implementace vzdáleného ovládání 3D tiskárny pomocí počítače Raspberry Pi - Šitanc, Adam; Maryška, Miloš; Sládek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje implementaci a instalaci systému pro vzdálené ovládání a monitorování 3D tiskárny MK3S+ prostřednictvím jednodeskových počítačů Raspberry Pi Zero W a Raspberry Pi 4 B s využitím platformy OctoPrint. Hlavním cílem práce je implementace vzdáleného ovládání 3D tiskárny Prusa MK3S+ pomocí Raspberry Pi 4 B a Raspberry Pi Zero W. Stěžejní část práce je zaměřena na implementaci OctoPrintu jako řídící jednotky pro vzdálené ovládání tiskárny, včetně popisu připojení a konfigurace. Dále je v práci provedena konfigurace s Telegram Botem. Praktická část je doplněna o testování hlavních funkcí tiskárny, detekce problémů a závěrečné hodnocení implementovaného řešení pomocí párového porovnání. Závěr práce hodnotí dosažení vytyčených cílů a popisuje potenciální využití výsledků v praxi.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses