Přínos digitalizace účetnictví - Petržilková, Tereza (2024)
Diplomová práce se zabývá přínosy digitalizace účetnictví. Cílem práce je zhodnocení dopadu implementace digitalizovaných procesů do vedení účetnictví. Dílčí cíle zahrnují nalezení výhod a nevýhod digitalizace účetnictví z pohledu jejích uživatelů, vliv digitalizace na kvalitu zpracování účetnictví a vliv na role a dovednosti účetních. K dosažení cílů bude využit sběr dat pomocí řízených rozhovorů s uživateli účetních programů. Výstupem práce je zhodnocení přínosů digitalizace účetnictví na základě řízených rozhovorů.