Analýza trhu v oblasti CRM systémů v rámci aktuálních trendů z pohledu marketingu - Kortanová, Denisa (2024)
Diplomová práce se zabývá tématikou CRM systémů v rámci jejich aktuálních trendů z pohledu podpory marketingu. Cílem diplomové práce je zhodnotit současný stav CRM systémů dostupných na českém trhu se zaměřením na poskytování funkcionalit k podpoře marketingu v souladu s aktuálními trendy. Pro dosažení tohoto cíle je nejprve definován pojem CRM systém a vysvětlena jeho souvislost s marketingem. Zároveň jsou také popsány celkové přínosy CRM systému pro podnikatele a objasněny jeho funkční části. Dále jsou vymezeny a popsány aktuální trendy na trhu CRM systémů z pohledu podpory marketingu, které jsou předmětem následného výzkumu. Druhá polovina práce je věnována samotnému výzkumu, přesněji jeho metodice a vyhodnocení výsledků. V rámci metodiky jsou uvedeny pracovní hypotézy, je vysvětlen přesný postup provedeného dotazníkového šetření a také metoda sloužící ke zodpovězení výzkumné otázky práce. Následně jsou analyzována data z výzkumu, ověřeny hypotézy a zodpovězena výzkumná otázka diplomové práce, zda dodavatelé CRM systémů v České republice poskytují řešení v souladu s aktuálními trendy na trhu v rámci podpory marketingu. Závěr práce obsahuje diskusi nad výsledky uvedeného výzkumu.