Návrh a aplikace modelu pro predikci poptávky ve společnosti Ovocňák s.r.o. - Mikulincová, Klára (2024)
Diplomová práce se zabývá návrhem a aplikací modelu pro predikci poptávky ve společnosti Ovocňák s.r.o. Práce využívá metodu případové studie a detailně analyzuje interní data historických prodejů moštů a pyré. Cílem práce je doporučit firmě Ovocňák optimální metodu predikce poptávky, která zajišťuje minimalizaci chybovosti a maximalizaci efektivity plánování podnikových aktivit. Kromě toho se práce zaměřuje na identifikaci externích a interních faktorů, které ovlivňují vývoj poptávky. Výsledky práce by měly pomoct firmě Ovocňák lépe predikovat budoucí poptávku a také poskytnout užitečné poznatky pro strategické plánování, řízení dodavatelského řetězce a prodeje ovocných produktů.