Inovační politika Švýcarska se zaměřením na odvětví výroby farmaceutických výrobků a přípravků - Fišerová, Jana; Vlčková, Jana; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na inovační politiku Švýcarska se zaměřením na odvětví základní farmaceutických výrobků a přípravků. Inovace jsou základním pilířem dlouhodobého zvyšování blahobytu a řešení globálních výzev. Jejich význam spočívá v nových produktech, službách a výrobních procesech, které šetří zdroje a přinášejí společnosti nové možnosti. Inovační politika se stala klíčovým nástrojem pro podporu inovací a ekonomického růstu. Zároveň je Švýcarsko zemí, která exceluje v mezinárodních inovačních měřítcích. Vedlejším cílem této diplomové práce je proto identifikovat současné klíčové trendy švýcarské inovační politiky. Farmaceutický sektor se stal největším průmyslovým odvětvím ve Švýcarsku, a má tedy zásadní význam pro ekonomiku této země. Zároveň se jedná o odvětví, které je velmi intenzivní v inovacích, vědě a výzkumu. Vzhledem k vedoucímu mezinárodnímu postavení Švýcarska v inovativnosti a k důležitosti farmaceutického průmyslu pro tuto zemi, je hlavním cílem diplomové práce zjistit, jak se švýcarská inovační politika projevuje v odvětví základních farmaceutických výrobků a přípravků na příkladu švýcarských farmaceutických společnostech Roche, Novartis a Lonza.
Vedoucí práce: Jana Vlčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses