Vizuální identita hudebního interpreta - Hlavová, Ester; Dědic, Filip; Zichová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato práce se zabývá procesem tvorby vizuální identity pro mladého harmonikáře, a jejím hlavním cílem je vytvořit podklady pro jeho on-line a off-line prezentaci a pomoci mu tak kariérně růst. Teoretická část práce se nejprve věnuje klientovi, cílové skupině a samotnému zadání práce. Na základě rozboru zadání se pak věnuje pojmu osobní značka a jak ji tvořit. Kapitola o osobní značce je pak podpořena příklady hudebních umělců, kteří dobře používají svou osobní značku. Na to navazuje definování vizuální identity jako takové a bližší rozbor částí, ze kterých se skládá. Teoretická část je pak zakončena rozborem problematiky UX/UI designu, jelikož součástí výstupu této práce je i webová stránka. Praktická část práce se na začátku věnuje analýze vizuální identity subjektů z hudebního prostředí a přímých a nepřímých konkurentů, na základě jejich webových stránek a profilů na sociálních sítích. Na základě zadání, metodik popsaných v první části a analýz bylo vytvořeno několik návrhů. Vybraný návrh byl poté dotvořen a implementován do tvorby výstupů, jež byly popsány v zadání. Výsledným výstupem je tak vizuální identita a grafický manuál pro mladého hudebníka. Práce je pak zakončena zpětnou vazbou klienta.
Vedoucí práce: Filip Dědic
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses