Možnosti hodnocení nabídek pro cloudová řešení SaaS - Bukovjanová, Aneta; Svatá, Vlasta, 1952-; Vondrová, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Diplomová práce „Možnosti hodnocení nabídek pro cloudová řešení SaaS“ se zabývá možnostmi hodnocení nabídek cloudových SaaS. Hlavním cílem diplomové práce je definovat a popsat různé možnosti hodnocení s následným zaměřením na hodnocení pomocí oblastí s využitím Saatyho metody. Práce má také dílčí cíle. Prvním dílčím cílem je charakteristika cloudového řešení. Dalším dílčím cílem je představení vybraných poskytovatelů softwaru jako služby nebo definování a popsání různých možností hodnocení nabídek cloudových SaaS. Následujícím dílčím cílem je vyjmenování a popsání vybraných oblastí pro hodnocení nabídky. S tímto cílem se pojí ještě dva dílčí cíle, kdy nejdříve je provedena analýza vlivu velikosti podniku na nabídky cloudových řešení a dalším cílem je pak následné ověření na případové studii. První kapitola této práce obsahuje rešerši zdrojů, které se zaobírají podobným tématem. Ve druhé kapitole je popsáno téma cloud computing se zaměřením na software jako služba (SaaS). V další kapitole jsou představeny různé společnosti, které se zabývají poskytováním softwaru jako služby. Ve čtvrté kapitole jsou představeny různé možnosti hodnocení nabídek, kdy v páté kapitole je rozpracována jedna možnost hodnocení. V další kapitole je pak provedena analýza vlivu velikosti podniku na hodnocení a v poslední kapitole je ověřeno navrženého hodnocení na případové studii.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses