Holandská nemoc v ekonomice Demokratické republiky Kongo - Rysová, Markéta; Sejkora, Jiří, 1985-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce pojednává o problematice holandské nemoci v Demokratické republice Kongo, která přestože je bohatá na mnoho nerostných surovin, patří mezi nejchudší země na celém světě. Cílem práce je zjistit, zda se na základě daných projevů (jako je reálná apreciace měny či růst zaměstnanosti v sektoru služeb) holandská nemoc v této zemi vyskytuje. Ze zkoumání vyplývá, že konžská ekonomika v současnosti netrpí holandskou nemocí dle její původní definice, její prvky se v zemi ovšem vyskytnout mohou z důvodu dalších existujících ekonomicko-politických problémů.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses