Význam digitalizace kulturní diplomacie České republiky pro realizaci jejích cílů - Kuzmicheva, Polina; Druláková, Radka, 1973-; Peterková, Jana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na význam digitalizace kulturní diplomacie České republiky pro realizaci jejích cílů. Práce zkoumá rysy současné české kulturní diplomacie: jsou zdůrazněny hlavní silné a slabé stránky. Dále jsou na základě zpráv a oficiálních webových stránek Českých center představeny hlavní směry digitalizace české kulturní diplomacie. Pro empirickou část práce je navíc předložena analýza sociálních sítí Českých center a byly provedeny rozhovory s pracovníky Ministerstva zahraničních věcí ČR a Českých center. Tato analýza nám pomohla zjistit, zda se prostřednictvím digitálních technologií dostává česká kultura k většímu počtu cizinců a zda digitalizace pomáhá zvyšovat zájem o českou kulturu.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses