Jógový turismus : Vícekriteriální analýza indických a západních jógových škol - Veselá, Barbora (2024)
Práce se zabývá jógovým turismem v Indii a v Západní Evropě. Pomocí multikriteriální analýzy, konkrétně metody váženého součtu, zjišťuje, zda cestování za jógou do Indie přináší studentům jógy srovnatelný užitek jako cestování za jógou po západních zemích. Porovnávány jsou konkrétně destinace Indie a země západní Evropy, jakožto představitelé tradičního a moderního přístupu k józe. Na základě výsledků analýz a jejich diskuse jsou v závěru práce nastíněny možnosti pro rozvoj jógového turismu v Západní Evropě.