Vliv pořadatelství mega-sportovních událostí na ekonomické ukazatele pořadatelských států - Wiesner, Jan (2024)
Diplomová práce se zabývá vlivem pořadatelství mega-sportovních událostí na ekonomické ukazatele pořadatelských států. Práce je rozdělena do tří hlavních částí, z nichž první představuje teoretický rámec všech specifických pojmů a souvislostí. Druhá část se dále zabývá metaanalýzou literatury čtyř mega-sportovních událostí pořádaných na území rozvojových států ze skupiny BRICS (tzn. Brazílie, Číny a Jihoafrické republiky). Třetí a zároveň poslední část se posléze zaměřuje na metaanalýzu literatury čtyř mega-sportovních událostí pořádaných na území vyspělých států ze skupiny G7 (tzn. Německa, Japonska a Velké Británie). Cílem práce je na základě komparativní metaanalýzy literatury zhodnotit, jak může pořadatelství mega-sportovních událostí ovlivnit ekonomické pořadatelských daných států.