Vliv pořadatelství mega-sportovních událostí na ekonomické ukazatele pořadatelských států - Wiesner, Jan; Sankot, Ondřej, 1988-; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práce se zabývá vlivem pořadatelství mega-sportovních událostí na ekonomické ukazatele pořadatelských států. Práce je rozdělena do tří hlavních částí, z nichž první představuje teoretický rámec všech specifických pojmů a souvislostí. Druhá část se dále zabývá metaanalýzou literatury čtyř mega-sportovních událostí pořádaných na území rozvojových států ze skupiny BRICS (tzn. Brazílie, Číny a Jihoafrické republiky). Třetí a zároveň poslední část se posléze zaměřuje na metaanalýzu literatury čtyř mega-sportovních událostí pořádaných na území vyspělých států ze skupiny G7 (tzn. Německa, Japonska a Velké Británie). Cílem práce je na základě komparativní metaanalýzy literatury zhodnotit, jak může pořadatelství mega-sportovních událostí ovlivnit ekonomické pořadatelských daných států.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses