Reporting plánování nabídky a poptávky po výrobní kapacitě v libovolných výrobních závodech - Rychetský, Lukáš; Karkošková, Soňa; Palm, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Práce se zabývá tvorbou obecného řešení reportingu kapacit ve výrobních závodech. Cílem tohoto obecného řešení je zjednodušení a sjednocení postupů použitých při tvorbě obdobných reportingových nástrojů různým zákazníkům z výrobních závodů. Obecné řešení se sestává z obecného datového modelu dat výrobní kapacity, teoretické navržené architektury řešení a předpřipravených částí architektury, které slouží jako základ pro budoucí implementace reportingu. Protože je řešení produktem tvořeným pro Business Intelligence oddělení, jehož je autor práce členem, je kladen především na uspokojení byznysových požadavků, kterými jsou stručnost a jasnost postupů. Celé řešení vzniká na základě původního konkrétního řešení u nejmenovaného zákazníka. Ověření smysluplnosti probíhá využitím obecného řešení při tvorbě aktualizovaného řešení původnímu zákazníkovi. Využité programy jsou SQL, KNIME, Tableau, Power BI.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses