Ekosystém inovací a startupů v Estonsku - Pimek, Cyril; Jiránková, Martina, 1967-; Antal, Jarolím, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zabývá estonským inovačním a startupovým ekosystémem. Hlavním cílem práce je zjistit relevantní charakteristiky a faktory zapřičiňující úspěch estonského inovačního a startupového ekosystému. Tohoto cíle je dosaženo pomocí komparace a syntézy výsledků vybraných empirických studií, žebříčků a oficiálních dokumentů. První kapitola se zabývá definicí a vymezením pojmu inovace, inovační indikátory, inovační katalyzátory a inovační politika. Druhá kapitola blíže zjišťuje specifika inovační politiky a vládních aktivit Estonska a zhodnocuje postavení země v globálních inovačních žebříčcích. Třetí kapitola zjišťuje specifika estonského startupového ekosystému se zaměřením na nejvlivnější aktéry z řad startupů a podpůrných organizací.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses