Komparativní analýza vedoucích výrobců v odvětví výroby automobilů na českém trhu - Viplerová, Klára; Šaroch, Stanislav, 1970-; Hrubý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce se zabývá komparativní analýzou předních výrobců osobních automobilů v České republice. Jedná se o automobilové výrobce Škoda Auto a. s. a Hyundai Motor Manufacturing Czech s. r. o. Práce je členěna do tří hlavních kapitol. První kapitola charakterizuje český automobilový průmysl, jeho význam pro národní ekonomiku a konkurenční prostředí v rámci tohoto odvětví. Druhá kapitola je zaměřena na dva nejdůležitější výrobce automobilů na českém trhu, zkoumá exportní trhy, produktové portfolio, a také přináší ekonomickou analýzu těchto podniků. Třetí kapitola obsahuje kvantitativní analýzu, její teoretické vymezení a následné dílčí výzkumy, zpracované v tabulkách a grafech, založené na registracích nových osobních automobilů. Pomocí komparativní analýzy byl zhodnocen vývoj výrobní a prodejní sféry, ekonomických ukazatelů a tržních podílů těchto výrobců, v rámci českého a evropského trhu. Cílem této práce bylo na základě registrací nových automobilů provést výzkum prodeje osobních automobilů v České republice, dle klasifikace automobilů do obchodních tříd. Dále byl tento výzkum porovnán s výrobním zaměření zmiňovaných automobilových výrobců.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses