Webový systém pro pořadatele letních táborů implementovaný za využití PHP frameworku Symfony - Židoň, David; Vojíř, Stanislav; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Popularita dětských táborů neklesá a v dnešní digitální době má většina organizátorů dětských táborů své webové stránky, přes které rodiče přihlašují své děti na tábor. Poskytnout rodičům bezproblémový zážitek při podávání přihlášky a umožnit organizátorům táborů jednoduchou správu přihlášek však není tak snadné. Řešením je aplikace vytvořená v rámci této práce. Cílem práce bylo navrhnout a implementovat open-source webovou aplikaci pro pořadatele dětských táborů splňující potřeby rodičů přihlašujících své děti na dětské tábory a potřeby pořadatelů dětských táborů. Aplikace byla vytvořena na základě požadavků referenčního organizátora dětských táborů Domino. K vytvoření aplikace byly použity technologie Symfony, Doctrine, Twig, Bootstrap a Stimulus. Aplikace dává pod jednu střechu přihlášky, blog, fotogalerii, uživatelské účty a správu vlastních stránek. Hlavní výhodou oproti jiným řešením je možnost uvést v přihlášce několik dětí a kontaktů. Podání přihlášky je tak rychlejší a pohodlnější, protože není potřeba několikrát vyplňovat údaje o objednávajícím a stačí provést jednu platbu. Aplikace podporuje on-line platby, takže po zaplacení se platba automaticky zaznamená v systému a administrátor přihlášku pouze zkontroluje. Aplikace byla nasazena na PaaS (Plarform as a Service) platform.sh. Následně došlo k otestování s reálnými uživateli a aplikace byla upravena podle získané zpětné vazby. Aplikace je dostupná na GitHubu pod názvem Open Camp a licencí MIT.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses