Perspektivy budoucího rozvoje železniční nákladní dopravy v ČR (s využitím srovnání s železniční sítí Švýcarské konfederace) - Stareček, David; Sato, Alexej, 1952-; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce si klade za cíl identifikovat klíčové rozdíly mezi železniční sítí České republiky a železniční sítí Švýcarské konfederace a následně navrhnout možná opatření pro zlepšení efektivity a konkurenceschopnosti železniční nákladní dopravy v České republice tak, aby byl zabezpečen její pozitivní rozvoj. Prostředkem pro odhalení rozdílů mezi železničními sítěmi je srovnávací analýza, která zkoumá dostupné statistiky z oblasti výkonnosti a efektivity těchto železnic. V práci je taktéž rozebrána úloha mezinárodních úmluv a organizací v železniční dopravě a role železniční dopravy v dnešním globalizovaném světe.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses