Vliv hudebního pozadí na paměť při sledování reklamních spotů - Vinš, Josef; Pospíšil, Jan, 1983-; Gunina, Daria; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Výzkumná diplomová práce, ve které bylo zkoumáno, jestli různé hudební doprovo-dy reklamy mohou ovlivnit, kolik údajů o produktu, či službě si příjemci sdělení zapamatují. Výzkum vycházel z dřívější psychologické studie Effects of Background Music in Phonological Short-term Memory (Salamé a Baddeley, 1989). Data byla sbírána offline na půdě FM VŠE od homogenního výzkumného vzorku kvůli eliminaci dalších proměnných a testována statistickými T-testy a chí-kvadrát testem. Výsledky ukázaly, že volba různého doprovodu může ovlivnit chybovost v zapamatovaných údajích. Kromě hudebního doprovodu bylo testováno, zda chybovost ovlivní znalost použité skladby, nebo hudební preference respondentů. Na rozdíl od různých doprovodů neukázaly testy žádný významný vliv těchto modalit.
Vedoucí práce: Jan Závodný Pospíšil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses