Ransomware útoky v rozsáhlé síti - Stehno, Filip; Sedláček, Jiří, 1963-; Suda, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Diplomová práce se zabývá zlepšením stavu připravenosti na ransomware útoky v IT infrastruktuře vybrané organizace. Cílem bylo analyzovat současný stav ochrany a implementovat opatření, která by efektivně zvýšila odolnost firmy proti těmto útokům. V rámci teoretické části byl nejdříve popsán ransomware. Následně byl proveden hloubkový průzkum proběhlých útoků a existujících přístupů k ochraně proti ransomware útokům. Na základě získaných teoretických poznatků byla v praktické části provedena analýza aktuálního stavu zabezpečení dané společnosti a navržena konkrétní opatření pro jeho zlepšení. Následná implementace platformy pro sdílení indikátorů kompromitace a ADS prokázala, že rozšíření detekčních mechanismů může výrazně posílit schopnost firmy čelit ransomware útokům.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses