Identifikace postupu a překážek v zavádění vratných obalů ve vybraném podniku - Lajpoldová, Tereza (2024)
Tato diplomová práce se v souladu se zadáním zaměřuje na identifikaci postupu v zavádění vratných obalů ve vybraném podniku. Cílem práce je identifikace problé-mových situací při zavádění vratných obalů v rámci udržitelnosti ve vybraném podni-ku. Práce sumarizuje legislativní a dosavadní poznání související s problematikou udr-žitelnosti v logistice v kontextu vratných obalů a jejich recyklace. Zabývá se vývojem managementu udržitelnosti, měřením udržitelnosti a vnímáním udržitelnosti spotřebiteli. Zkoumání je řešeno pomocí sekvenčního smíšeného výzkumu a na jeho základě je provedeno hodnocení výhod a nevýhod vratného systému PET lahví, dále jsou uvede-ny některé možnosti úprav v dané oblasti.