Doporučovací systém pro optimalizaci obsahu textových dokumentů - Černý, Milan (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na vývoj doporučovacího systému pro optimalizaci obsahu textových dokumentů. Cílem práce je vyvinout webovou aplikaci, která umožní uživatelům snadno nahrazovat slova ve svých dokumentech. Webová aplikace, která je založena na principu tezauru, umožní uživatelům vložit svůj text a vybrat slova, která chtějí nahradit. Využitím umělé inteligence bude následně analyzován celý kontext textu a budou navrženy nejvhodnější alternativy k nahrazení vybraných slov. Práce popisuje kompletní proces vytvoření webové aplikace, její kontejnerizace (dockerizace) a následné nasazení na webový server, včetně teoretického popisu každé části. Výsledkem bude funkční doporučovací systém pro optimalizaci obsahu textových dokumentů, který bude přístupný z internetu a umožní uživatelům efektivně nahrazovat slova.