Doporučovací systém pro optimalizaci obsahu textových dokumentů - Černý, Milan; Kliegr, Tomáš; Vojíř, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na vývoj doporučovacího systému pro optimalizaci obsahu textových dokumentů. Cílem práce je vyvinout webovou aplikaci, která umožní uživatelům snadno nahrazovat slova ve svých dokumentech. Webová aplikace, která je založena na principu tezauru, umožní uživatelům vložit svůj text a vybrat slova, která chtějí nahradit. Využitím umělé inteligence bude následně analyzován celý kontext textu a budou navrženy nejvhodnější alternativy k nahrazení vybraných slov. Práce popisuje kompletní proces vytvoření webové aplikace, její kontejnerizace (dockerizace) a následné nasazení na webový server, včetně teoretického popisu každé části. Výsledkem bude funkční doporučovací systém pro optimalizaci obsahu textových dokumentů, který bude přístupný z internetu a umožní uživatelům efektivně nahrazovat slova.
Vedoucí práce: Tomáš Kliegr
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses