Problematika rozvoje IS ve vybrané organizaci - Mědílková, Tereza; Přibyl, Vladimír; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
V dnešním prostředí moderního podnikání jsou rychlé změny v informačních technologiích a dynamika trhů nevyhnutelné. Organizace se proto neustále snaží přizpůsobovat těmto novým podmínkám a využívat strategie informačních technologií k dosažení svých cílů. Nicméně často dochází k problémům spojeným s nesouladem mezi IT strategií a organizační strategií, což může brzdit růst a inovace a vést k neefektivnímu využití zdrojů. Cílem práce je identifikace faktorů nesouladu mezi IT strategií a organizační strategií v kontextu řízení změn. V rámci práce jsou zkoumány moderní technologie a informační systémy v organizaci, charakterizace informační strategie a její propojení s celkovou strategií společnosti. Dále je analyzován nesoulad mezi těmito strategiemi a hledány efektivní metody pro jejich odstranění. Kombinace syntézy dostupných dokumentů společnosti, pozorování a rozhovorů se zaměstnanci je použita k získání relevantních dat. Na základě výsledků jsou zodpovězeny výzkumné otázky. Výsledkem práce je identifikace nesouladu, kterým je nedostatečná komunikace mezi úrovněmi managementu a odděleními. Také by se měla vzít v potaz případná revize a aktualizace informační strategie, zapojení zaměstnanců do procesů změn a pevnější zakotvení IT strategie v celkové strategii organizace.
Vedoucí práce: Vladimír Přibyl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses