Problematika měření UX na vybrané aplikaci - Javorský, Martin (2024)
V práci byly definovány dva hlavní cíle. Identifikovat klíčové aspekty, které ovlivňují UX, a navázat a přispět k výzkumu měření UX mobilních aplikací. Výzkumy ukazují, že pro úspěšnost mobilních aplikací je dnes důležité, aby přinášely uživateli přidanou hodnotu v pro uživatele co nejpohodlnější a nejpřívětivější podobě. Toho se dá do sáhnout začleněním UX praktik do povědomí organizací a následnou aplikací jejích principů na strategické i operativní úrovni managementu. V práci je definován po stup přípravy měření a určení vhodných metrik na základě aktuálních poznatků z literatury. V práci byla měřena aplikace ve vývojovém stádiu pomocí tří dimenzio nální metody měření (výkonnostní měření, dotazník UX, fyziologická měření) rozšířené o záznam obrazovky a měření prvního dojmu z aplikace.