Problematika měření UX na vybrané aplikaci - Javorský, Martin; Přibyl, Vladimír; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
V práci byly definovány dva hlavní cíle. Identifikovat klíčové aspekty, které ovlivňují UX, a navázat a přispět k výzkumu měření UX mobilních aplikací. Výzkumy ukazují, že pro úspěšnost mobilních aplikací je dnes důležité, aby přinášely uživateli přidanou hodnotu v pro uživatele co nejpohodlnější a nejpřívětivější podobě. Toho se dá do sáhnout začleněním UX praktik do povědomí organizací a následnou aplikací jejích principů na strategické i operativní úrovni managementu. V práci je definován po stup přípravy měření a určení vhodných metrik na základě aktuálních poznatků z literatury. V práci byla měřena aplikace ve vývojovém stádiu pomocí tří dimenzio nální metody měření (výkonnostní měření, dotazník UX, fyziologická měření) rozšířené o záznam obrazovky a měření prvního dojmu z aplikace.
Vedoucí práce: Vladimír Přibyl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses