Venezuelská migrační krize : reakce Kolumbie - Jungmannová, Simona; Votoupalová, Markéta; Neuschl, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá reakcí Kolumbie na venezuelskou migrační krizi mezi lety 2015 a 2023. Migrační krize vedla ke změnám v politice, veřejné diskusi a bezpečnostních opatřeních. V reakci na migrační krizi vlády často přijímaly přísnější politiky a zákony, jako například omezení vstupu, deportace a zpřísněné hraniční kontroly. Reakce Kolumbie je zkoumána ze tří pohledů: z politického, společenského a ekonomického Empirická část zkoumá diskurz prezidentů Kolumbie ohledně venezuelské imigrace, reakci ve společnosti prostřednictvím průzkumů veřejného mínění a ekonomická reakce zkoumá zejména reakci trhu práce. Práce je pojata jako jednopřípadová studie a využívá teorii sekuritizace.
Vedoucí práce: Markéta Votoupalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses