Tailoring agilních přístupů jako možné řešení problémů agilní transformace - Loudová, Jana (2024)
Tato diplomová práce se zabývá tématem tailoringu agilních přístupů, který může být řešením určitých problémů vzniklých při agilní transformaci společnosti. Cílem diplomové práce je identifikace a zmapování problémových oblastí, které se vyskytují v průběhu adopce agilních metod řízení ve společnosti působící v korporátním prostředí. Práce se zaměřuje zejména na problémové oblasti na týmové úrovni a konkrétně pak na problémy, se kterými se setkávají vývojové týmy. Nejdříve je provedena rešerše zdrojů na téma agilní transformace a vybrané agilní přístupy. Následně je kvalitativním výzkumem zjišťován aktuální stav transformace a individuální úpravy agilní metodiky v jednotlivých týmech. Tyto úpravy jsou poté porovnávány se současným nastavením vybraného týmu. Na základě analýzy dat je navrženo doporučení úprav agilních přístupů pro vybraný tým s cílem dosažení vyšší adopce agility.