Tailoring agilních přístupů jako možné řešení problémů agilní transformace - Loudová, Jana; Lorencová, Hana; Hrubý, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá tématem tailoringu agilních přístupů, který může být řešením určitých problémů vzniklých při agilní transformaci společnosti. Cílem diplomové práce je identifikace a zmapování problémových oblastí, které se vyskytují v průběhu adopce agilních metod řízení ve společnosti působící v korporátním prostředí. Práce se zaměřuje zejména na problémové oblasti na týmové úrovni a konkrétně pak na problémy, se kterými se setkávají vývojové týmy. Nejdříve je provedena rešerše zdrojů na téma agilní transformace a vybrané agilní přístupy. Následně je kvalitativním výzkumem zjišťován aktuální stav transformace a individuální úpravy agilní metodiky v jednotlivých týmech. Tyto úpravy jsou poté porovnávány se současným nastavením vybraného týmu. Na základě analýzy dat je navrženo doporučení úprav agilních přístupů pro vybraný tým s cílem dosažení vyšší adopce agility.
Vedoucí práce: Hana Lorencová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses