Zhodnocení plnění priorit českého předsednictví v Radě EU v roce 2022 v oblasti životního prostředí - Pelclová, Martina; Druláková, Radka, 1973-; Strnad, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Česká republika v roce 2022 podruhé předsedala Radě EU. V oblasti životního prostředí si české MPŽ nastavilo pět priorit, kterým se chtělo v průběhu předsednictví věnovat. Cílem této bakalářské práce je analýza míry naplnění jednotlivých priorit, a to s důrazem na projednávané legislativní akty. Práce je rozdělena do tří částí. První část je věnována dosavadním přístupům k hodnocení předsednictví v odborné literatuře. Druhá kapitola se zaměřuje na postoj Evropské unie a předsednického tria k otázkám životního prostředí. Zároveň jsou zde představeny priority nastavené českým MŽP. Za použití hodnotících tabulek byly ve třetí kapitole zodpovězeny výzkumné otázky, týkající se míry naplnění každé z nich. Výsledné hodnoty ukázaly, že MŽP se drželo svých nastavených cílů a dokázalo je z velké části naplnit.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses