Role kulturní diplomacie v mezinárodních vztazích. Případová studie Ukrajina - Firman, Anna; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Hennlichová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práce se zabývá tématem "Role kulturní diplomacie v mezinárodních vztazích: Případová studie Ukrajina". Cílem diplomové práce je identifikovat silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby současné kulturní diplomacie Ukrajiny na základě provedení SWOT analýzy. Dílčím cílem je definovat způsob, jakým je Ukrajina vnímána v mezinárodním prostředí a identifikovat změny kulturní diplomacie Ukrajiny v kontextu války. První část práce představuje teoreticko-metodologická východiska, kulturní teorii mezinárodních vztahů, koncept měkké síly, nation branding a metody hodnocení kulturní diplomacie. Druhá část práce se věnuje specifickým charakteristikám a vývoji kulturní diplomacie Ukrajiny a je proveden výzkum image Ukrajiny v mezinárodním prostředí. Ve třetí části práce je provedena SWOT analýza, identifikace silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb. V závěru práce jsou navržena doporučení vedoucí ke zefektivnění kulturní diplomacie Ukrajiny a zlepšení její mezinárodní image.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses