Návrh a realizace prototypu aplikace pro tvorbu a vyhodnocování prodejního plánu s využitím Microsoft Power Platform - Kidenko, Alina (2024)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku plánování prodejů v malých a středních firmách, kde se běžně používá nástroj Microsoft Excel. I když tento nástroj pro nenáročné plánování v menších firmách dostačuje, jeho limity představují jisté problémy související s efektivitou, bezpečností a výkonností. Hlavním cílem této diplomové práce je vyvinout prototyp aplikace pro tvorbu prodejních plánů a vyhodnocení jejich plnění pro malé a střední podniky s využitím platformy Microsoft Power Platform. Je provedena analýza vybraných plánovacích aplikací dostupných na trhu, které pokrývají i oblast prodeje. Dále jsou s využitím metodiky MMSP identifikovány funkční požadavky na prototyp aplikace. Funkční požadavky jsou doplněny dalšími požadavky získanými z polostrukturovaných rozhovorů s manažery vybraných firem. Pro testování prototypu aplikace je využito uživatelského testování, jež je definováno dle metodiky MMSP. Výsledkem této diplomové práce je prototyp aplikace pro tvorbu a vyhodnocení plnění prodejních plánů realizovaný na platformě Microsoft Power Platform, konkrétně s využitím nástrojů Power Apps, Dataverse a Power BI.