Návrh a realizace prototypu aplikace pro tvorbu a vyhodnocování prodejního plánu s využitím Microsoft Power Platform - Kidenko, Alina; Stanovská, Iva; Smolníková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku plánování prodejů v malých a středních firmách, kde se běžně používá nástroj Microsoft Excel. I když tento nástroj pro nenáročné plánování v menších firmách dostačuje, jeho limity představují jisté problémy související s efektivitou, bezpečností a výkonností. Hlavním cílem této diplomové práce je vyvinout prototyp aplikace pro tvorbu prodejních plánů a vyhodnocení jejich plnění pro malé a střední podniky s využitím platformy Microsoft Power Platform. Je provedena analýza vybraných plánovacích aplikací dostupných na trhu, které pokrývají i oblast prodeje. Dále jsou s využitím metodiky MMSP identifikovány funkční požadavky na prototyp aplikace. Funkční požadavky jsou doplněny dalšími požadavky získanými z polostrukturovaných rozhovorů s manažery vybraných firem. Pro testování prototypu aplikace je využito uživatelského testování, jež je definováno dle metodiky MMSP. Výsledkem této diplomové práce je prototyp aplikace pro tvorbu a vyhodnocení plnění prodejních plánů realizovaný na platformě Microsoft Power Platform, konkrétně s využitím nástrojů Power Apps, Dataverse a Power BI.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses