Faktory ovlivňující cenu veřejné zakázky - Supeková, Lenka (2024)
Diplomová práce se věnuje úspoře ve veřejných zakázkách. Cílem práce je identifikovat faktory ovlivňující cenu ve veřejných zakázkách. Z provedené robustní regresní analýzy vyplývá, že největší vliv na normovanou cenu má počet podaných nabídek na veřejnou zakázku. Vliv na úsporu byl též zaznamenán u roku zadání zakázky. Model však vysvětluje pouze 25 % variability proměnné. Existují tak další faktory ovlivňující cenu, a které nebyly zahrnuty do regresního modelu.