Faktory ovlivňující cenu veřejné zakázky - Supeková, Lenka; Hanousek, Vladimír; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se věnuje úspoře ve veřejných zakázkách. Cílem práce je identifikovat faktory ovlivňující cenu ve veřejných zakázkách. Z provedené robustní regresní analýzy vyplývá, že největší vliv na normovanou cenu má počet podaných nabídek na veřejnou zakázku. Vliv na úsporu byl též zaznamenán u roku zadání zakázky. Model však vysvětluje pouze 25 % variability proměnné. Existují tak další faktory ovlivňující cenu, a které nebyly zahrnuty do regresního modelu.
Vedoucí práce: Vladimír Hanousek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses