Pařížská dohoda a její role v globálním úsilí o zmírnění změny klimatu. Případová studie České republiky a Norska - Helerová, Sára; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Za posledních třicet let se vytvořilo nespočetné množství souborů právních předpisů, které se zabývají problematikou změny klimatu, jako jednoho z nejpalčivějších problémů moderní doby. Předložená bakalářská práce se proto věnuje klimatickým změnám z hlediska implementace Pařížské dohody se zaměřením na Českou republiku a Norsko. Celá bakalářská práce se dělí na část teoretickou a praktickou. V první části práce je pojednáno o změně klimatu jako globálním problému. A zároveň zde bude pojednáno o samotné Pařížské dohodě. Komparativní případová studie bude zahrnovat různé aspekty, včetně legislativních opatření, politických strategií, ekonomických nástrojů a konkrétních opatření zaměřených na snižování emisí a podporu udržitelného rozvoje. Na základě této analýzy budou identifikovány klíčové faktory úspěchu a problémy, kterým obě země čelí, a budou navržena doporučení pro zlepšení jejich přístupů k mitigaci a adaptaci na klimatické změny. Cílem této práce je analyzovat přístupy České republiky a Norska k implementaci Pařížské dohody.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses