Balancing a bandwagoning v zahraniční politice – případová studie Nikaragua - Zlámalová, Terezie (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá zahraniční politikou prostřednictvím teorie vyvažování hrozeb Stephena Walta a snaží se v případové studii zjistit, jaké strategie zahraniční politiky využívá Nikaragua vůči Čínské lidové republice. Práce nejprve vysvětluje teorii vyvažování hrozeb a dva koncepty z ní vycházející - balancing a bandwagoning. Objasněním výzkumného záměru a aplikace teorie se práce dále zaměřuje na zahraničněpolitické směřování Nikaraguy a její interakce zejména s Čínskou lidovou republikou a Spojenými státy americkými.