Balancing a bandwagoning v zahraniční politice – případová studie Nikaragua - Zlámalová, Terezie; Přikryl, Pavel; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá zahraniční politikou prostřednictvím teorie vyvažování hrozeb Stephena Walta a snaží se v případové studii zjistit, jaké strategie zahraniční politiky využívá Nikaragua vůči Čínské lidové republice. Práce nejprve vysvětluje teorii vyvažování hrozeb a dva koncepty z ní vycházející - balancing a bandwagoning. Objasněním výzkumného záměru a aplikace teorie se práce dále zaměřuje na zahraničněpolitické směřování Nikaraguy a její interakce zejména s Čínskou lidovou republikou a Spojenými státy americkými.
Vedoucí práce: Pavel Přikryl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses