Efektivita online formy školení v mezinárodní firmě Deutsche Börse Group - Pitrmanová, Barbora (2024)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku vzdělávání zaměstnanců formou online školení, kdy v současné době roste jeho využití a s tím i jeho důležitost. Cílem je se otázce prospěchu a efektivity online školení přiblížit pomocí kvantitativního výzkumu v podobě dotazníkového šetření mezi zaměstnanci mezinárodní společnosti Deutsche Börse Group, která taková školení nabízí. Hlavním výsledkem bakalářské práce se stalo zjištění vysoké přínosnosti online školení, a tedy i jeho efektivity. Pro zaměstnance společnosti je využívání online školení prospěšné z pohledu seberozvoje a rozvoje jejich profesních dovedností, čímž zlepšují produktivitu práce.