Vliv sponzoringu instagramového příspěvku na vnímanou důvěryhodnost zdroje - Dandová, Natálie; Novák, Michal; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Bakalářská práce se zabývá vlivem sponzoringu instagramového příspěvku na vní-manou důvěryhodnost zdroje. Cílem práce je prozkoumat následující dimenze: dů-věryhodnost, odbornost, podobnost a zájem o obsah. Důvěryhodnost sledujícího může být ovlivněna různými okolnostmi. Praktická část byla provedena na základě dotazníkového šetření. Dotazník byl sestaven v programu Qualtrics, kdy byla nasta-vena randomizace dvou dotazníků. První dotazník byl se sponzorovaným příspěv-kem a druhý s nesponzorovaným příspěvkem. Celkově se skládal dotazník ze tří částí a obsahoval 17 uzavřených otázek. Dalším krokem bylo vyhodnocení hypotéz. Vyhodnocení dat proběhlo ve statistickém programu Jamovi. Byla využita lineární regrese, ANOVA test a Welchův t-test. Z výsledků nebylo prokázáno, že by sponzo-rovaný obsah ovlivňoval vnímanou důvěryhodnost v generaci Z.
Vedoucí práce: Michal Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses