Smlouva o dílo a nedostatky z pohledu procesu jejího uzavírání územně samosprávnými celky - Krýzová, Eva; Hanousek, Vladimír; Vopátek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku smluv o dílo uzavíraných základními územně samosprávnými celky ve stavebnictví a analyzuje nedostatky v těchto smlouvách jakož i v procesu jejich uzavírání. Práce zkoumá faktory ovlivňující neúspěšné dokončení díla a proces uzavírání smluv o dílo optikou územně samosprávných celků. V praktické části je využita metoda obsahové analýzy. Na základě zjištěných nedostatků jsou navržena doporučení pro manažery pro zlepšení procesů v oblasti uzavírání smluv o dílo, s potenciálním přínosem i pro podnikatele. Inspiraci mohou v diplomové práci nalézt i právníci.
Vedoucí práce: Vladimír Hanousek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses