Návrh komunikační kampaně ovlivňující spotřební chování žáků v zařízeních školního stravování směrem k neplýtvání jídlem - Bennin, Berenika Viktorie; Mokrejšová, Veronika, 1985-; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá plýtváním potravin ve školních jídelnách. Cílem bakalářské práce je navrhnout komunikační kampaň zaměřující se především na žáky povinné školní docházky a jejich spotřební chování ve školních jídelnách vedoucí ke snížení množství potravinového odpadu. K jeho dosažení využívá dotazníkové šetření, diskuse se žáky a také hloubkové rozhovory s vedoucími školních jídelen. První kapitola práce se zabývá obecnou problematikou plýtvání potravinami a jeho dopady. Druhá kapitola se zaměřuje na školní jídelny, včetně legislativního rámce a možností prevence. Třetí pak popisuje prvky osvětové komunikační kampaně, spolu s konkrétními příklady již existujících projektů. Teoretická část práce mimo jiné také popisuje zahraniční přístupy prevence dané problematiky. Čtvrtá kapitola prezentuje výsledky dotazníkového šetření a rozhovorů. Poslední kapitola obsahuje návrh komunikační kampaně s důrazem na praktické aspekty, jako jsou exkurze do jídelen a aktivní zapojení žáků, stejně jako oslovení jejich rodičů.
Vedoucí práce: Veronika Mokrejšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses