Sociální politiky skandinávských zemí se zaměřením na problematiku stárnutí obyvatelstva - Josífková, Martina; Proch, Dominik; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Hlavním tématem a cílem této bakalářské práce je komplexní porovnání sociálních politik skandinávských zemí v kontextu stárnutí populace a posouzení jejich schopnosti reagovat na tyto demografické výzvy v rámci jejich sociálních systémů. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola představuje základní demografické koncepty související se stárnutím populace a diskutuje o funkcích a modelech sociálního státu. Druhá kapitola poskytuje popis sociálních systémů a veřejných politik ve vybraných skandinávských zemích, zaměřuje se na jejich demografický vývoj a vládní opatření k řešení stárnutí populace. Závěrečná kapitola analyzuje implementované sociální politiky v těchto zemích a pokouší se předpovědět budoucí ekonomický vývoj pod vlivem stárnutí populace.
Vedoucí práce: Dominik Proch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses