CSR aktivity ve vybrané společnosti - Koťátková, Anna; Procházka, Petr; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce je zaměřena na společenskou odpovědnost v prostředí českého bankovnictví. Cílem práce je rozdělit CSR aktivity vybrané banky podle triple bottom line, vyhodnotit společenskou odpovědnost UniCredit banky pomocí SWOT analýzy a na základě vypracování této analýzy navrhnout doporučení na zlepšení. Teoretická část práce je rozdělena na čtyři kapitoly. První se věnuje historii společenské odpovědnosti, přínosům a kritice, druhá přibližuje základní teorie společenské odpovědnosti jako je Carrollova definice, triple bottom line, stakeholder teorie nebo problematika ESG. Třetí kapitola popisuje několik standardů a norem v oblasti udržitelnosti a poslední čtvrtá přibližuje CSR v bankovnictví ve světě i v České republice. Praktická část práce se detailně věnuje společenské odpovědnosti v UniCredit bance. Pátá kapitola popisuje společnost UniCredit Bank a mezinárodní skupinu, které je součástí. Šestá kapitola obsahuje popis CSR strategie, ocenění a komunikaci společenské odpovědnosti a především rozdělení CSR aktivit banky podle triple bottom line. V poslední sedmé kapitole je vypracovaná SWOT analýza a detailně popsané jednotlivé body této analýzy. Poslední podkapitola obsahuje popsaná doporučení na zlepšení vypracovaná na základě SWOT analýzy.
Vedoucí práce: Petr Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses