CSR aktivity ve společnosti Lush - Janovská, Eliška; Procházka, Petr; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou udržitelnosti a zhodnocením CSR aktivit kosmetické společnosti Lush. Cílem práce je zjistit na základě analýzy CSR aktivit, zda se společnost Lush podílí na greenwashingu. Sekundárním cílem je porovnání výroční zprávy společnosti Lush se standardy GRI a směrnicí CSRD. První kapitola stručně představuje koncept společenské odpovědnosti firem CSR. Druhá kapitola se zabývá významností kosmetického průmyslu a udržitelnosti. Kapitola vysvětluje pojem greenwashing a představuje CSR aktivity, kterými může kosmetická společnost snížit svůj dopad na životní prostředí. Třetí kapitola se zaměřuje na CSR reporting a představuje standardy upravující odpovědné chování firem. Poslední kapitola je zaměřena na společnost Lush, dvojí analýzu významnosti, zhodnocení CSR aktivit a výroční zprávy společnosti Lush a porovnání s konkurenční společností The Body Shop.
Vedoucí práce: Petr Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses