Sociální dimenze CSR : Případová studie Apple v Irsku - Beranová, Jolana; Procházka, Petr; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem CSR společnosti Apple v Irsku. Jejím hlavním cílem je hlouběji porozumět dopadům, sociálním a ekonomickým, CSR aktivit společnosti Apple v Irsku, zejména v oblasti zaměstnanosti. Práce je rozdělena do několika částí. První část se věnuje teoretické koncepci společenské odpovědnosti firem. Druhá část je zaměřena na region Irska a přiblížení tohoto regionu jako atraktivního místa pro zahraniční investice. Dále je přiblížena daňová struktura Irska. A poslední část se zabývá analýzou dopadu vlivu umístění základny v Irsku na zaměstnanost a ekonomický rozvoj v této oblasti, a které konkrétní sociální důsledky vyplývají z CSR aktivit společnosti Apple v Irsku.
Vedoucí práce: Petr Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses