Vliv green marketingu na chování spotřebitele na trhu kosmetiky - Kůsová, Tereza; Sadílek, Tomáš; Jelínková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zabývá green marketingem a jeho vlivem na spotřebitelské chování na trhu kosmetiky se zaměřením na generaci Z a značku Lancôme spadající pod společnost L’Oréal. Cílem práce je identifikovat motivy, preference a postoje spotřebitelů generace Z během rozhodování o nákupu luxusní kosmetiky značky Lancôme. Dále pak navrhnout změny v komunikačním plánu značky Lancôme v ČR k oslovení a získání potenciálních spotřebitelů generace Z.  Prvních pět kapitol se věnuje literární rešerši týkající se oblasti green marketingu, luxusu a udržitelnosti, spotřebitelského chování a charakteristikám jednotlivých generací. Další dvě kapitoly obsahují představení společnosti L’Oréal a značky Lancôme a její přístup k udržitelnosti. Poslední tři kapitoly jsou zaměřeny na vlastní marketingový výzkum ve formě dotazníkového šetření, analýzu dat a návrhy a doporučení ke změnám v komunikačním plánu značky Lancôme k oslovení a získání spotřebitelů generace Z.
Vedoucí práce: Tomáš Sadílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses